Dagblad010 | Beckerman: ‘Corona slecht voor woningmarkt’ 

Beckerman: ‘Corona slecht voor woningmarkt’ 

mainImage

Het coronavirus dreigt de Wooncrisis in Rotterdam en de rest van Nederland alleen maar erger te maken. Dat voorziet SP-Kamerlid Sandra Beckerman. 

Zij vindt het van groot belang dat de minst draagkrachtigen steun krijgen: ‘’Voor de korte termijn betekent dit wat mij betreft: geen huisuitzettingen, hypotheken en huren tijdelijk opschorten, daklozen onder dak. Op het eerste punt leek het kabinet met ronkende krantenkoppen ‘geen huisuitzettingen tijdens Coronacrisis’ een stap te maken’’.

Beckerman vervolgt: ‘’Helaas komen er weer berichten binnen van mensen die wél uit huis worden gezet. Zijn ze crimineel? Nee. Veroorzaken ze overlast? Nee. Hebben ze de huur niet betaald? Nee. Waarom worden ze dan uit huis gezet? Het huis is verkocht. Dan val je niet onder deze afspraken die maar voor deel verhuurders gelden en alleen voor korte periode’’. 

De SP’ster vreest dat de coronacrisis, die een economische crisis veroorzaakt weer grote effecten kan hebben op de woningmarkt’. Zij legt uit: ‘’Er mag geen herhaling komen van 2008 toen de banken met publiek geld werden gered maar de bouw instortte en huurders hoge belastingen kregen opgelegd. Wat nu volgens de SP moet gebeuren is: minder markt, en een groot nationaal bouwprogramma voor sociale huurwoningen voor lage en middeninkomens’’. 

Het Kamerlid is ook bang dat de markt voor peperdure huurwoningen instort. ‘’Leegstand terwijl er zoveel woningzoekenden zijn met een laag en gemiddeld inkomen is onacceptabel. Een betaalbare huur de enige oplossing’’. 


Foto: SP