Dagblad010 | Bewoners boos over schimmelverhaal

Bewoners boos over schimmelverhaal

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Havensteder heeft kwaad bloed gezet met de publicatie van een artikel over de aanpak van schimmel- en vochtproblemen. In haar huisblad De Meerpaal, editie maart, geeft de corporatie een opsomming van zaken, waarop bewoners moeten letten om problemen hiermee te kunnen voorkomen. Ook komt een stel - Miranda en Pieter Knoop - uit Capelle aan den IJssel aan het woord. Zij geven toe er zelf mede voor verantwoordelijk te zijn geweest, dat er schimmel in hun huurwoning is ontstaan. “Ik ben er nu ook achter dat wij onze woning beter moeten ventileren om te voorkomen dat er nieuwe schimmel ontstaat”, aldus Miranda in De Meerpaal.

Op Twitter reageert een bewoner uit het Oude Noorden in Rotterdam met evenveel verbazing als ongenoegen over het schimmelverhaal van Havensteder. “Ik heb het uitblijven van onderhoud, schimmel, tocht, vocht in de Zegwaardstraat 9-17 sinds 2012 vele malen aangekaart. Wanneer komt Havensteder de boel isoleren, mechanische ventilatie aanleggen, gebreken herstellen, renoveren etc.?”

Een andere twitteraar moppert: “Het voorkomen begint met een juiste behandeling van Havensteder! Het begint met constructieve en permanente oplossingen creëren in plaats van alles af te schuiven op de bewoner zelf”.


Foto: Digitaal Dagblad