Dagblad010 | De Hofbogen worden grondig aangepakt

De Hofbogen worden grondig aangepakt

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De Hofbogen – waarop vroeger het Hofplein-treintje reed en zich uitstrekt van het Hofplein tot aan de A20 – wordt dit jaar grondig onder handen genomen. De eerste transformatie is aan de Vijverhofstraat (2 t/m 6), waar nog deze maand de vijf bogen, naast de onlangs aangelegde Regentuin, gaan refereren aan de uitstraling van de bogen van Station Hofplein. De werkzaamheden bestaan uit slopen en restaureren van beton, het slopen van de gevel, herstellen en aanbrengen van nieuwe vloeren en het aanbrengen van nieuwe puien.

Eind 2018 zal het zijn afgerond. Dan zal ook de bloemenwinkel ’s Zomers Bloemen (op dit moment gevestigd aan de Van Oldenbarneveltstraat 144) haar intrek nemen in de new look.
Ook vindt er onderhoud plaats aan de Bogen tot aan de Bergselaan. De werkzaamheden bestaan uit schilderwerk, het herstellen van natuursteen en het uitvoeren van stucwerk.
Begin 2019 volgt renovatie (Vijverhofstraat 20 t/m 24) van vier gesloten naar open en toegankelijke bogen. Ze krijgen nieuwe puien en transformeren hiermee van opslagruimte naar bedrijfsruimte.


Foto: Digitaal Dagblad