Dagblad010 | De Wijnhaven krijgt er een CasaNova bij

De Wijnhaven krijgt er een CasaNova bij

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Het oude havengebied van Rotterdam tussen de Boompjes en de Blaak verandert in hoog tempo en krijgt er een nieuwe woontoren bij. Aan de Wijnhaven, naast de in aanbouw zijnde toren ‘The Muse’ komt ‘CasaNova’. Het is de derde op rij. Barcode Architecten uit Rotterdam koos voor een woongebouw met een driehoekige vorm en een gevel van ‘aubergine-kleurig natuursteen’.

CasaNova krijgt een hoogte van 110 meter en bestaat uit 110 koopappartementen en zes penthouses. De beide torens worden aan elkaar gekoppeld met als centrale ontmoetingsplek op de vijfde verdieping een groene daktuin van ongeveer 1.500 m2. Ook komen er hotelkamers voor gasten, een professionele keuken (aan de daktuin), een werk- of atelierruimte en een ruimte voor cardiofitness.

De toren telt per verdieping slechts drie koopappartementen (oppervlakten circa 90, 120 en 140 m2), met drie of vier kamers. In de onderste vier verdiepingen komen havenappartementen (vanaf circa 50 m2) 93 parkeerplaatsen en de privé bergingen. Op de begane grond zijn twee commerciële ruimtes gepland.


Nu is het er nog maar 1 aan de Wijnhaven.


The Muze (voorgrond) is nu in aanbouw


De eigenzinnige CasaNova


Foto: Digitaal Dagblad