Dagblad010 | Drie architectenbureau's in race om nieuwe brug

Drie architectenbureau's in race om nieuwe brug

mainImage

Ney & Partners, Korth Tielens Architecten en wUrck Architectuur zijn de drie winnaars van de ontwerpwedstrijd voor de Daniel den Hoedbrug die in Rotterdam aangelegd moet gaan worden.

De wedstrijd is door de gemeente Rotterdam uitgeschreven. De jury is verrast door de hoge kwaliteit van de inzendingen en heeft op basis van zestig ingezonden referenties maandag een keuze gemaakt.

De drie geselecteerde bureaus hebben volgens de jury laten zien dat zij de kwaliteit hebben om in deze opgave voor het (schets-)ontwerp van de Daniel den Hoedbrug de aspecten ruimtelijke inpassing, inpassing in de stedelijke context en constructie op een kwalitatief hoogwaardige manier kunnen vormgeven. Naast Daan Bakker, Daphne Hoekman, Peter Volken Smidt en Jeroen van Kesteren is ook Willem den Hoed van Stichting Daniel den Hoed jurylid.

Willem den Hoed: ''Mijn vader heeft als Rotterdamse arts en grondlegger van de radiotherapie in Nederland veel betekend voor de kankerbestrijding. Ik ben er trots op dat zijn binding met de stad Rotterdam letterlijk tot uitdrukking komt in dit bouwwerk. Dat houdt het werk van mijn vader levend.''

De drie geselecteerde bureaus worden uitgenodigd om een schetsontwerp te maken. Voor de zomer kiest de gemeente Rotterdam een winnaar. Deze gaat vervolgens samen met de gemeente Rotterdam aan de slag om de Daniel den Hoedbrug te ontwerpen.


Foto: Gemeente Rotterdam