Dagblad010 | Erasmus wil 2000 studentenwoningen erbij

Erasmus wil 2000 studentenwoningen erbij

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Kristel Baele, collegevoorzitter van de Erasmus Universiteit, hoopt dat de gemeente Rotterdam erin slaagt binnen no time voldoende studentenwoningen te kunnen bouwen en voor het collegejaar 2024-2025 er in elk geval tweeduizend te hebben gerealiseerd.

Haar pleidooi is er niet opgericht dat er meer huurwoningen in oud bouw voor studenten ter beschikking komen – want in dat segment worden de prijzen alleen maar opgedreven en het aantal vierkante meter leefruimte steeds kleiner – het gaat haar om nieuwbouw. Het liefst ook zo dicht mogelijk bij of zelfs op de campus.

Met haar drive wil Baele ook voorkomen dat Rotterdam de aansluiting met andere grote studentensteden gaat missen en wil ze in het bijzonder de internationale student beschermen. De buitenlanders weten in het begin geen weg in Rotterdam en moeten hostelhoppen met vaak het gevolg dat zij veel te veel betalen.

Uit onderzoek dat Erasmus Magazine afgelopen zomer deed, bleek dat het tekort aan studentenwoningen in Rotterdam de afgelopen jaren flink gestegen is. Welke coalitie ook het stadsbestuur van Rotterdam zal gaan vormen, alle politieke partijen hebben bouwen hoog op hun prioriteitenlijst staan.


Foto: Digitaal Dagblad