Dagblad010 | Gevels gemeentepanden geen brandrisico

Gevels gemeentepanden geen brandrisico

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

In Rotterdam zijn er geen gemeentelijke gebouwen waar de brand zich kan verspreiden via de gevel. Dat is de conclusie van de afdeling Bouw- en Woningtoezicht (BWT) van gemeente Rotterdam.

Zij controleerden de gevels van het gemeentelijk vastgoed op brandrisico’s. Er werd onder mee gecontroleerd op de hoogte van het gebouw, of er geslapen wordt in het gebouw en de gevelbekleding.

Wethouder Simons van Stedelijke Ontwikkeling gaf de afdeling BWT opdracht om onderzoek te doen naar de gebouwen die eigendom zijn van gemeente Rotterdam en gebouwen van particulieren. Aanleiding voor het onderzoek was de brand in juni 2017 in de Grenfell Tower in London waar de brand via de gevel van het gebouw een belangrijke rol speelde.

''Veiligheid is een belangrijke voorwaarde voor een aantrekkelijke stad. Wij willen voor zover mogelijk de veiligheid garanderen voor Rotterdammers en bezoekers. Als gemeente nemen we daarom onze verantwoordelijkheid. Gemeentelijke gebouwen zijn gecontroleerd en we vragen nu gebouweigenaren zelf ook kritisch te kijken naar hun eigen gebouw'', aldus Simons. Afdeling BWT gaat, in overleg met de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, als vervolg alle gebouwen in Rotterdam van particulieren inventariseren.


Foto: Digitaal Dagblad