Dagblad010 | Havensteder wil grote uitverkoop op Zuid

Havensteder wil grote uitverkoop op Zuid

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Havensteder wil op Zuid 750 huurwoningen gaan verkopen. “Voor gebied Zuid (Feijenoord en Lombardijen) ligt het gewenste aantal woningen voor 2019 met een verkooplabel rond de 750 woningen”, schrijft Havensteder in uitvoerige brief aan de Huurdersvereniging Vreewijk en de Bewonersorganisatie Vreewijk. 

In Vreewijk is Havensteder van plan om 330 woningen te verkopen. Prijzen zouden zo rond de 215.000 euro komen te liggen. 

Eind vorig jaar kondigde de corporatie bij 102 bewoners van Groenezoom, Meiendaal en Langegeer al eventjes aan dat zij hun huis konden kopen. Dat aanbod werd tijdelijk ingetrokken. De huurdersvereniging kreeg de kans om tegengas te geven. 

Komende woensdag, 30 mei, gaat het daarover tijdens een algemene ledenvergadering in de kantine van Atomium aan de Sparrendaal 91. 

Naast de 102 ‘al bekende’ woningen wil Havensteder ook nog eens 228 woningen verkopen op een zestal andere plekken in Vreewijk. 

Het bestuur van de huurdersvereniging is mordicus tegen de verkoopplannen van Havensteder. “Wij zijn zeer verontrust over de verkoop van woningen”...”Er worden in de stad niet en in het land haast niet meer sociale huurwoningen gebouwd. Zelfs op bouwgrond van Havensteder - Smeetsland, waar voorheen goedkope woningen stonden- zullen binnenkort woningen in de vrije sector worden gebouwd. Niet voor ons dus, maar ook niet voor die categorie mensen die voor een woning op een woningbouwcorporatie zijn aangewezen”, staat in een pre-advies, dat na 30 mei richting Havensteder gaat. 


Foto: Digitaal Dagblad