Dagblad010 | Is er illegaal gerooid aan de 's Gravenweg?

Is er illegaal gerooid aan de 's Gravenweg?

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

GroenLinks wil met steun van de VVD van het college weten of het juist is dat bij de sloop van het laatste originele tuindershuisje aan de ’s Gravenweg, ook wel ‘het huisje van mevrouw Van Zanten’ genoemd, bomen zijn gerooid met een stamomtrek van 50 cm of meer. Als dat juist is, was er een kapvergunning nodig geweest. Omwonenden hebben gezien hoe op de ochtend van 15 maart alle bomen en struiken achter het huisje – op gemeentegrond - gerooid werden en met opvallend veel spoed werden afgevoerd.

De raadsleden Bockhove (GroenLinks) en Van Groningen (VVD) zijn benieuwd naar de reden van die voortvarendheid en ook of de kaalslag gevolgen heeft voor natuur en de wijk en welke plannen de gemeente heeft met het stuk grond. Toegevoegde vraag is of met de kap niet gewacht had kunnen worden tot na het broedseizoen.

Het tuindershuisje, dat vanaf de ’s Gravenweg – ter hoogte van de Laan van Woudestein – al die jaren niet zichtbaar is geweest achter de bomen die bij de sloop niet gekapt zijn (zie foto), was vernoemd naar de recent op 91-jarige leeftijd overleden mevrouw Van Zanten, weduwe van een oude gemeenteambtenaar.


Foto: Digitaal Dagblad