Dagblad010 | Karssen kandidaat voor Tweebosbuurt

Karssen kandidaat voor Tweebosbuurt

mainImage

Oud-burgemeester Koos Karssen van Maassluis is door Vestia kandidaat gesteld om aan de slag te gaan als procesbegeleider in de Tweebosbuurt.

Bewoners van de met sloop bedreigde buurt reageren sceptisch. Dat komt in de eerste plaats omdat was afgesproken dat er een mediator zou komen. Dus niet een procesbegeleider.

In de tweede plaats zijn de Tweebosbuurtbewoners sceptisch omdat Vestia hun weigert inzage te geven in alle stukken, op basis waarvan het zogenoemde herstructureringsplan tot stand is gekomen. Dat terwijl de Huurcommissie eind vorig jaar de woningcorporatie nog verplichtte om die informatie te verstrekken.

Zolang Vestia geen open kaart speelt, lijkt de kans klein dat er een akkoord komt dat Karssen zich met de Tweebosbuurt mag gaan bemoeien.

Karssen was van 2003 tot 2015 burgemeester van Maassluis. De 75-jarige CDA’er is momenteel voorzitter van het in Boxtel gevestigde Keurmerk Leegstandsbeheer.

In de Tweebosbuurt, waar het wegsturen van huurders strijdig met de grondwet is verklaard, wonen dezer dagen nog zo’n 125 huishoudens. De zittende bewoners zien met lede ogen aan dat de leefbaarheid van hun woonomgeving achteruit holt.


Foto: Gemeente Rotterdam