Kurvers moet Havensteder op het matje roepen

26 May 2019, 22:31 uur
Bouw & Wonen
mainImage
Google Maps
Vergilliusstraat

Het Rotterdamse GroenLinks heeft met steun van Leefbaar en de SP via bouwwethouder Kurvers een klacht ingediend bij Havensteder vanwege het achterstallige onderhoud aan de woningen in de Pirandellostraat en Vergiliusstraat in IJsselmonde. Eerder persoonlijk initiatief van de bewoners om hulp heeft niet mogen baten. De klachten variëren van schimmel in kozijnen en op muren, scheuren in muren en plafonds, wateroverlast, stank en overlopende toiletten. Daarnaast ervaren de bewoners een onveilig gevoel door vandalisme, brandstichting en diefstal.

De vragen van de raadsleden van Kockelkoren (GL), Cicek (SP) en Struijvenberg (Leefbaar) aan Kurvers is of hij bereid is Havensteder tot actie te bewegen en of er nog andere gevallen van extreem achterstallig onderhoud bekend zijn?

Vorige week was er een informatieavond met vertegenwoordigers van het Huurdersplatform, de gebiedscommissie IJsselmonde en de bewoners, waarbij een plan gepresenteerd werd voor herstel – kosten: 4 miljoen euro - maar daarbij schitterde Havensteder door afwezigheid. Het drietal raadsleden wil de reden weten en ook of bouwwethouder inzicht heeft in de klachtenprocedures bij Havensteder, dat de laatste tijd opvallend vaak negatief in het nieuws is.