Dagblad010 | Lucht boven Laurens Wonen geklaard

Lucht boven Laurens Wonen geklaard

mainImage

De rechtmatigheid van Laurens Wonen is niet langer in het geding. Krap zeven dagen nadat minister Ollongren de rechtmatigheid van deze Rotterdamse woningcorporatie in twijfel trok, is de lucht geklaard.
Laurens-woordvoerster Arjanne Hoogendoorn: “De rechtmatigheid van genomen besluiten staat vast op grond van onze statuten. De Autoriteit woningcorporaties heeft dit inmiddels ook bevestigd. Op basis van diezelfde bepaling in de statuten kunnen, totdat er een nieuwe commissaris is geworven, besluiten genomen worden”.

De Autoriteit Woningcorporaties, waarvoor Ollongren politiek verantwoordelijk is, schreef in haar op 2 mei verschenen oordeelsbrief 2018 over Laurens Wonen, dat de benoeming van voorzitter van de Raad van Commissarissen, Teun van den Akker, ‘wellicht niet-rechtmatig’ is. In het verlengde daarvan stelde Ollongren ook dat de rechtmatigheid van alle besluiten in het geding zou kunnen zijn.
Acht dagen later is die laatste bedenking ‘niet meer aan de orde’, aldus Hoogendoorn.

VVD-Kamerlid Daniël Koerhuis wil volgende week dinsdag vragen stellen over de oordeelsbrief 2018 van Laurens Wonen aan minister Ollongren.


Foto: Google Maps