Dagblad010 | Müllerhoofd krijgt op de punt een eyecatcher

Müllerhoofd krijgt op de punt een eyecatcher

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Er komt op de punt van de Müllerpier (het Müllerhoofd) in het Lloydkwartier een toren van 70 meter hoog en ruimte voor 85 appartementen en grondgebonden woningen. De woontoren wordt ontworpen door de Belgische Conix RDBM-architecten. Deze zomer zullen enkele co-creatie-sessies worden gehouden, omdat de plattegronden voor de belangstellende kopers flexibel zijn in te delen van 75m2 tot circa 250m2.

Het project, dat door Blauwhoed en AM ontwikkeld wordt, krijgt een markante positie in de skyline van de stad en presenteert zich voornamelijk vanaf de Maas. De stedenbouwkundige opzet van het gebied kenmerkt zich door de compositie van bouwblokken die samen een stedelijk ensemble vormen. De bebouwing vormt langs de kades een stevige wand die past bij het havenkarakter. Het binnengebied is afwisselend intiem en informeel met een stegen, pleintjes en speelplekken.

Het is de bedoeling dat volgend met de bouw wordt begonnen. De komst van de eyecatcher gaat ten koste van het uitzicht van de kleinere torens aan de Müllerkade. Men mag aannemen dat de kopers destijds wisten dat Rotterdam nog een joekel van een woonflat voor hun raam in petto had.


Op deze punt verrijst de nieuwe toren

 


Foto: Digitaal Dagblad