Dagblad010 | Nesselande krijgt er een derde toren bij

Nesselande krijgt er een derde toren bij

mainImage
Siciliëboulevard nu en straks

Nesselande wordt weer een toren rijker. Newport Nesselande Kopenhagen wordt gerealiseerd aan de Siciliëboulevard in Rotterdam Nesselande en ligt direct aan de Zevenhuizerplas. Er worden 44 luxe koopappartementen, 49 luxe vrije sector huurappartementen en 28 eengezinswoningen gebouwd, die omstreeks het derde kwartaal 2021 zullen worden opgeleverd.

De verwachting is dat de verkoop in het voorjaar van 2020 begint. Er worden in alle op het stadsverwarmingsnet aangesloten gasvrije woningen collectieve zonnepanelen aangebracht. Daarnaast is er nog circa 1500 m2 commerciële ruimte in het project. Vrijdag geeft de Rotterdamse bouwwethouder Bas Kurvers het startsein.

Met de voltooiing van deelplan Kopenhagen wordt de gebiedsontwikkeling Newport Nesselande in Rotterdam afgerond. In totaal zijn hier meer dan 450 woningen, circa 10.000 m2 winkelruimte en een parkeergarage voor circa 650 auto’s gerealiseerd. Het project won in 2011 de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling.

Aan het einde van de Siciliëboulevard (op de bovenste foto geheel links) zijn overigens ook nog woningen gepland, net als het doortrekken van de Kretalaan tot bijna aan het water. Dat project ondervindt vertraging vanwege bewonersprotesten.


Foto: AM