Dagblad010 | 'Onze Woning' zoekt een fusiepartner
mainImage

'Onze Woning' zoekt een fusiepartner

De 110 Morgen Polder werd in 1956 in opdracht van Onze Woning gebouwd. het flat in de Achillesstraat was als eerste klaar.
11 juni 2019, 23:08 uur
Bouw & Wonen

Bouwvereniging Onze Woning (BVOW) kwijnt langzaam weg. Waren er in 2015 nog honderd leden, anno 2019 zijn er maar zo’n vijftig over. “Het precieze aantal weet ik niet, dat zou ik moeten opzoeken”, laat directeur Evert Remmerswaal weten.

Die circa vijftig personen zijn formeel de baas. Ze vormen de Algemene Ledenvergadering, het hoogste orgaan van Rotterdams laatst overgebleven woningbouwvereniging.

Over twee weken is de jaarlijkse ALV. Media of andere belangstellenden zijn daarbij niet welkom. Remmerswaal: “De ALV is 25 juni niet bij te wonen door niet-leden”.

Tot voor kort zag het er nog naar uit dat op die ‘geheime’ vergadering een besluit zou worden genomen over de opheffing van bouwvereniging BVOW vanwege een geplande fusie met 3B Wonen uit Lansingerland. Deze ketste in mei echter af. Remmerswaal: “Zoals u kunt lezen op onze website, gaat de fusie met 3B Wonen niet door. Een omzetting van de vereniging naar een stichting is op dit moment niet aan de orde”.

BVOW zal een nieuwe fusiepartner moeten zoeken. De ‘verkenning van samenwerking’ staat op de agenda van de vergadering van 25 juni. Ook zal dan, tijdens die bijeenkomst in de speeltuinvereniging aan de Minosstraat 6, aan de leden gevraagd worden om akkoord te gaan met de herbenoeming van Remmerswaal.


Foto: Google Maps