Dagblad010 | Petitie tegen bouw naast Euromast
mainImage

Petitie tegen bouw naast Euromast

Dit is de groenstrook, links en rechts naast de Euromast, waar woningen worden overwogen
9 juni 2019, 12:08 uur
Bouw & Wonen

De bewoners van het Scheepvaartkwartier zien niets in de plannen om de Parkkade aan weerszijden van de Euromast te bebouwen en zijn een petitie gestart om het haalbaarheidsonderzoek stop te zetten. Ze vinden dat nieuwbouw de belevingswaarde van het Euromastpark en de groene omgeving rond het Park ‘’in hoge mate aantast’’ en dat de realisatie in strijd is met het uitgangspunt van de gemeente om de stad te vergroenen.

Het groene gebied dat voor de bouw in aanmerking bevindt zich tussen de Parkkade en de tunnel. Het hoort zodoende niet direct tot het Park en kent er slechts een enkele horecagelegenheid. Bouwwethouder Bas Kurvers staat daarom positief tegenover de plannen om er een langgerekt woonwijkje te realiseren met zevenhonderd woningen in de sector middelhuur. Op de begane grond van de woningen komen winkels en horeca. De bedrijven die samenwerken aan dit project zijn Heijmans Vastgoed, de TBI Ondernemingen: ERA Contour en J.P. van Eesteren, Vesteda en woningcorporatie Woonbron.

Of de petitie van de bewoners van het Scheepvaartkwartier veel kans van slagen heeft is zeer de vraag, omdat ze geen last hebben van de nieuwbouw. Er is geen hoogbouw gepland. Bovendien zullen ze geen steun krijgen van de fractie GroenLinks in Rotterdam, dat vastgeketend zit aan de coalitieakkoord waarin de VVD wat betreft bouwen vrijwel carte blanche heeft.

Er hebben tot nu toe bijna 2000 mensen de petitie getekend.

 


Foto: Dagblad010