Dagblad010 | Postkantoor even podium voor architectuur
mainImage

Postkantoor even podium voor architectuur

Afbeelding is niet meer beschikbaar
30 april 2019, 13:53 uur
Bouw & Wonen

Het voormalige Postkantoor aan de Coolsingel transformeert van 24 mei tot en met 16 juni, tot het centrale punt voor Rotterdamse architectuur. Speciaal tijdens De Rotterdam Architectuurmaand opent het monumentale gebouw nog één keer haar deuren voor het publiek, voordat het wordt getransformeerd een complex met twee overdekte pleinen, hotel, restaurants, café’s en winkels.

“We zijn erg enthousiast dat Omnam Group een gastvrij podium biedt aan de Rotterdam Architectuur Maand door de deuren te openen van het voormalige Postkantoor. POST Podium is niet alleen een prachtig festivalhart, het biedt het publiek ook de kans om het iconische gebouw nog een laatste keer te bezoeken, voordat het wordt getransformeerd. Ook voor de komende edities hebben we de ambitie om steeds een spannende locatie te tonen als kloppend hart van het festival ”, aldus initiatiefnemers Heleen Hulshof (Rotterdam Festivals) en Barbara Luns (AIR).

Post Podium huisvest een uitgebreid architectuurprogramma en toont maquettes van ontwikkelingen als Feyenoord City, Hart van Zuid, de Coolsingel en de Rijnhaven. Ook kun je er leren over de ambities voor het POST zelf: Rotterdams erfgoed met internationale allure.

POST Podium is tijdens de Rotterdam Architectuur Maand op doordeweekse avonden en in de weekenden geopend en, buiten de events die er plaatsvinden, gratis te bezoeken.

 


Foto: Digitaal Dagblad