Dagblad010 | P+R Alexander bij station vergeten kindje

P+R Alexander bij station vergeten kindje

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Raadslid Benvenido van Schaik is enthousiast over de renovatie van station Alexander, maar ook tot de ontdekking gekomen dat ter plekke de problematiek van het parkeren is onderschat. De P+R Alexander moet naar zijn mening aantrekkelijker. Niet alleen om de omringende wijken, maar ook om de binnenstad qua verkeer te ontzien.

Voor de bewoners in de buurt van het Alexanderstation zit de pijn in het gratis parkeren door forenzen. Er is in het nieuwe plan naar de mening van Leefbaar weinig gedaan om die dagparkeerders weg te lokken. ‘’Met een paar simpele en voor de hand liggende infrastructurele verbeteringen zou dat kunnen’’, meent Van Schaik, die geteld heeft dat de P+R Alexander toch dagelijks 400 gratis parkeerplaatsen telt. Die zou ook opgeknapt kunnen worden. Net zoals het tunneltje aan de Koperstraat.

Hij heeft nog een misser ontdekt. Naast station Alexander is in de richting van de P+R een oversteekplaats voor fietsers en voetgangers waar zich volgens Van Schaik geregeld onveilige situaties voordoen. ‘’In mijn beleving is ook dit een gemiste kans in de aanpak van het stationsgebied.’’


Foto: Digitaal Dagblad