Dagblad010 | Protest tegen woningbouw houdt aan

Protest tegen woningbouw houdt aan

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Het unieke stukje recreatiegrond in Nesselande – aan het einde van de Siciliëboulevard - dat oud-wethouder Karakus (PvdA) tijdens zijn zittingsperiode om voor vele omwonenden duistere redenen voor woningbouw heeft bestemd, blijft de gemoederen bezig houden.

De huidige bouwwethouder Robert Simons kreeg vandaag weer een brief van een bewoner die destijds tot de aankoop van zijn woning (met zicht op de plas) had besloten omdat er in de brochure destijds vermeld stond dat er op het Noorderstrand een jachthaven zou komen. Het echtpaar, dat op basis van dat vooruitzicht tot de koop van het appartement besloot, had de aanleg van een jachthaventje bevestigd gekregen via een maquette die te zien was geweest aan de Robert van het Hoffstraat in Nesselande.

Later werd de jachthaven elders aangelegd en kwam er op de plek (zie foto) woningbouw voor in de plaats. Tamelijk misleidend. De bewoner, die hierover gisteren een brief aan de gemeente zond, spreekt over ‘een ongeremde bouwwoede’ en nodigt het stadsbestuur uit om zelf eens ter plekke te gaan kijken in de hoop de woningbouw ter plekke te voorkomen.


Foto: Digitaal Dagblad