Dagblad010 | Revitalisering Winkelcentrum Keizerswaard

Revitalisering Winkelcentrum Keizerswaard

mainImage

J.P. van Eesteren gaat ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan het overdekte winkelcentrum Keizerswaard in IJsselmonde grondig revitaliseren. De originele vloer die werd aangelegd bij het overdekken van de oorspronkelijke straat, en die inmiddels op plekken is gaan verzakken, wordt nu vervangen door een strakke keramische tegelvloer.

Ook pakt Van Eesteren de winkelfronten aan, wordt het winkelcentrum grotendeels voorzien van een nieuwe kleur, komen er nieuwe staalconstructies en portalen in de overkapping en worden de entrees uitgebreid met nieuwe, opvallende voorgevels. Afgelopen zaterdag tekenden beide partijen onder toeziend oog van Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam de aannemingsovereenkomst die een totaalsom kent van iets meer dan 3 miljoen euro.

De werkzaamheden vinden regelmatig ’s nachts plaats zodat het winkelend publiek en de winkeliers zo min mogelijk overlast ervaren. In totaal wordt zo 3.600 m2 vloeroppervlak vervangen. Daarnaast komen er nieuwe geveldelen met gevelreclame. De karakteristieke, maar verouderde rode kleur, wordt vervangen door een eigentijdse grijstint.

De werkzaamheden aan Winkelcentrum Keizerswaard worden naar verwachting in oktober 2019 afgerond.