Dagblad010 | Rotterdam West, ‘place to be’ in 2030?

Rotterdam West, ‘place to be’ in 2030?

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Lisette Groen, de nieuwe accountmanager van de gemeente Rotterdam in Delfshaven, geeft de Rotterdammers in dit filmpje een indruk van de veranderingen die de wijken Delfshaven, Tussendijken, Bospolder, Spangen in de loop der jaren gemaakt hebben en dankzij de vele transitieprojecten ook de komende tijd nog zullen ondergaan.

Rotterdam West moet in 2030 ‘the place to be’ worden en die wijk begint straks eigenlijk al zodra de nieuwbouw van Little C aan de Coolhaven – naast de Hoge School – volledig is afgerond en bewoond. De duidelijke grenzen, die mede ook door de oorlog getrokken werden, bestaan binnenkort niet meer.

Ook het Lloyd-kwartier wordt nog voller, de Lofts bij de Coolhaven zijn getransformeerd en onder het beroemde Dakpark – op de plek waar ooit het spooremplacement was – worden De Hudsons gebouwd. Ooit in de jaren vijftig was dat een verpauperd gebied. Aan het einde van de Westzeedijk en de Hudonstraat hield de stad op, ook door het ongelukkige vergeten bombardement in 1943. Nu ziet men gaandeweg, via de Lee Towers, een stadsverdikking tot aan Merwedehaven.

‘’In een promotiefilm wordt het natuurlijk allemaal met grote stappen mooier gemaakt dan het in de praktijk is’’, aldus Dagblad010-stadswacht Hans Viergever. “Want zo fraai is het er allemaal niet in bijvoorbeeld Bospolder en zeker niet veilig, maar als men het gebied zuiver en alleen beoordeeld op de pogingen tot verbetering, dan worden er inderdaad grote stappen gemaakt. De transitie van oude kantoorgebouwen rond de Westzeedijk en het Marconiplein tot woningen, naar het oude voorbeeld van het Belastinggebouw, is natuurlijk een unieke operatie.’’


Foto: Digitaal Dagblad