Dagblad010 | SP verklaart bestemmingsplan Wielewaal ongeldig

SP verklaart bestemmingsplan Wielewaal ongeldig

mainImage
Inzet: Raadslid Van Zevenbergen (boven), bouwwethouder Kurvers (onder)

Het bestemmingsplan van de Wielewaal, dat komende woensdag wordt besproken in de raadscommissie, zal door de fractie van de SP als ongeldig worden aangemerkt. Raadslid Aart van Zevenbergen maakt op die manier bezwaar tegen de gang van zaken waarbij bewoners niet zijn gehoord en zodoende hun alternatieve en in hun ogen uitvoerbare plan terzijde wordt geschoven.

Het irriteert de Wielewaalers dat tijdens de geplande hoorzitting van 6 mei jongstleden geprobeerd is in te spreken, maar dat dit – vanwege de coronacrisis - technisch onvoldoende is gelukt. De bewoners waren niet of nauwelijks gefaciliteerd. Een herkansing wordt aanstaande woensdag niet geboden. ’’Dit is simpelweg een blamage en de zoveelste tegenslag voor de Wielewaalers’’, aldus Van Zevenbergen.

De SP pleit voor uitstel van behandeling van het bestemmingsplan, ‘’omdat de huidige gang van zaken getuigt van een niet-integere democratie. De bewoners zijn niet fatsoenlijk gehoord en dat is een schande. Het huidige college lijkt geen verbinding te hebben met de bewoners.’’