Dagblad010 | Subsidie Rotterdamse vastgoedboys aan banden

Subsidie Rotterdamse vastgoedboys aan banden

mainImage
Nieuwe Binnenweg, inzet: raadslid Simons

De meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad gaat akkoord met het voorstel van oud-wethouder en huidig Leefbaar-raadslid Robert Simons om periodiek te onderzoeken of het geld dat door subsidies aan eigenaren van kantoor- en winkelpanden wordt verstrekt inderdaad een bijdrage heeft geleverd aan de werkelijke bedoeling van die subsidie. Met andere woorden: is de verstrekte subsidie wel gebruikt om de winkelpanden op te knappen?

Aan dat laatste is de laatste tijd hevig getwijfeld. Kwaliteit en aanblik van panden lieten na tips te wensen over, zoals ook het overleg tussen de winkeliers en hun pandeigenaren mondjesmaat was. Bovendien lieten de winkeliers weten graag te zien dat de gemeente meer regie nam in de controle over haar subsidies.

Ook Simons vond dat de crisismaatregelen ter bescherming van de economie in relatie tot de winkel- en kantoorpanden op de Boulevard Zuid, de Nieuwe Binnenweg en de West Kruiskade nu lang genoeg hadden geduurd. ''De vastgoedboys hebben gouden tijden beleefd'', zei hij. ''Ze kunnen inmiddels zelf de kosten dekken.’’