Dagblad010 | Supporters Feyenoord willen opendiscussie

Supporters Feyenoord willen opendiscussie

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

In een brief aan het gemeentebestuur van Rotterdam heeft de FSV De Feijenoorder, de officiële onafhankelijke vereniging van Feyenoordsupporters, gisteren nogmaals haar bezorgdheid geuit over de financiële risico’s voor de voetbaltak Feyenoord als de bouw van het Maasstadion doorgaat.

Bestuurslid Eduard Cachet deed dit naar aanleiding van het recent gepubliceerde rapport van universitair docent economie Tsjalle van der Burg, waarin hij op basis van de kosten-baten de nieuwbouw als een soort zelfmoordactie betiteld.

‘’Zo heeft hij gekeken onder meer naar de vraag of het nieuwe stadion het spelersbudget van Feyenoord minimaal gelijk maakt aan dat van Ajax en PSV. Dit is voor het bestuur van Feyenoord een harde eis. Van der Burg stelt dat, als Feyenoord zich aan deze zelfopgelegde eis houdt, het stadionplan dient te worden afgeblazen’’, aldus Cachet.

‘’Daarnaast is Van der Burg zeer bezorgd over de vraag of er bij het stadion een situatie kan ontstaan waarbij faillissement van het stadion dreigt, met alle negatieve gevolgen van dien. FSV De Feijenoorder wil nu een open discussie op gang brengen over de gevolgen van Feyenoord City met het projectbureau, de club en lokale politiek. Er is veel gezegd en geschreven over het stadionplan van Feyenoord City, maar over de financiële risico’s voor de voetbalclub Feyenoord is tot nu toe te weinig bekend, mede doordat cijfers die zijn gebruikt voor de business cases geheim zijn gehouden.’’

FSV De Feijenoorder heeft volgens zijn bestuurslid al eerder aangegeven, dat Feyenoord City de supportersvereniging nog niet heeft kunnen overtuigen dat dit stadionplan het beste is voor de club. De vereniging wil trouw blijven aan de beoordelingscriteria die zij aan het begin van het traject heeft vastgesteld, gecommuniceerd en gedeeld met Feyenoord City en supporters.


Foto: Digitaal Dagblad