Dagblad010 | Transformatie Hudson's Bay naar woningen?

Transformatie Hudson's Bay naar woningen?

mainImage
Pand Hudson's Bay - inzet: wethouder Kathmann

Het is niet uitgesloten dat het pand van Hudson’s Bay – voorheen V&D - in het hart van de stad zal worden getransformeerd naar woningbouw, wel of niet met werklocaties. Wethouder Barbara Kathmann (Economie) zegt het een goede mogelijkheid te vinden, omdat ze de kans klein acht dat er zich een onderneming zal melden met een warenhuisconcept.

Als het pand lang leeg zal staan is het de bedoeling van Kathmann om in overleg te gaan met de eigenaren (Allianz) om te zorgen voor een tijdelijke attractieve uitstraling. D66 had haar in dat verband al suggesties aangereikt: pop-ups, tijdelijke horeca of een invulling door de creatieve sector.

Rotterdam gaat niet interveniëren in de overeenkomst die Hudon’s Bay bedrijfsbreed voor medewerkers uit het hele land gesloten heeft. Er werken bij de vestiging van Hudson’s Bay in Rotterdam circa 200 werknemers met een arbeidsovereenkomst voor meer dan 12 uur. ‘’De werknemers die hun baan verliezen beschikken grotendeels over een diploma op LBO- of MBO-niveau en over ervaring op het gebied van retail en het arbeidsmarktperspectief voor deze werknemers is positief,’’ aldus Kathmann.