Dagblad010 | Twee nieuwe woontorens in Prinsenland

Twee nieuwe woontorens in Prinsenland

mainImage

Er komen twee nieuwe appartementencomplexen in Prinsenland: Het Bramantecarré en de Berninitoren. In het Bramantecarré komen 24 huurappartementen en in de Berninitoren 72 koopappartementen.

Het Bramantecarré komt aan het Bramanteplein te liggen, op de plek waar nu nog een parkeerterrein te vinden is. Het gaat hier om een appartement met 24 huurwoningen in het middensegment, verdeeld over zes verdiepingen. Op de begane grond komt ruimte voor maatschappelijke voorzieningen, zoals een gezondheidscentrum of een huisartsenpraktijk. Het gebouw krijgt verticaal groen met royale begroeiing aan de balkons.

De Berninitoren bestaat uit 72 appartementen, verdeeld over twintig verdiepingen. De Berninitoren komt aan de oever van, en deels in, de Prinsenplas te liggen. De zonnepanelen worden in de gevel, in plaats van in het dak, verwerkt. Op de begane grond is ruimte voor maatschappelijke voorzieningen. De start van de bouw van beide woongebouwen is gepland voor de tweede helft van 2021. 

De gemeente gaat in 2020 aan de slag met een inrichtingsplan voor de buitenruimte rond beide woongebouwen, met aandacht voor voldoende parkeerruimte, groen en recreatie, een goede doorstroming van het verkeer en veilige routes voor fietsers en voetgangers. Ook moet de openbare ruimte goed toegankelijk zijn voor ouderen en mindervaliden. 

Met de komst van de huurappartementen in het middensegment en koopappartementen in het hoger en topsegment ontstaat er volgens wethouder Bas Kurvers (Bouwen en Wonen) een gevarieerder woningaanbod in Prinsenland: ''Daardoor kunnen oudere bewoners van Prinsenland die nu nog in een eengezinswoning wonen en graag gelijkvloers in een appartement willen wonen, verhuizen. De eengezinswoningen komen dan weer beschikbaar voor gezinnen.''

Naast de bouw van het Bramantecarré en de Berninitoren zijn er meer ontwikkelingen in Prinsenland. Zo is de Prinses Margrietflat in Prinsenland door woningcorporatie Woonstad ingrijpend gerenoveerd en staat ook de verduurzaming en groot onderhoud van de andere Prinsessenflats (Prinses Beatrixflat, Prinses Ireneflat en Prinses Christinaflat) op het programma, met op de begane grond van de flats ruimte voor woningen voor mindervaliden. Ook heeft Prinsenland in de afgelopen jaren een nieuw zwembad met ontmoetingscentrum gekregen (Alexanderhof).Foto: MIX Architectuur