Dagblad010 | Tweebossers sceptisch over kort bezoek Aboutaleb

Tweebossers sceptisch over kort bezoek Aboutaleb

mainImage

Burgemeester Ahmed Aboutaleb brengt woensdagochtend 15 juli een kort bezoek aan de Tweebosbuurt. Aankomst 11 uur. Hij begint met een wandeling. Daarna is er een 25 minuten durende ontmoeting in wijkgebouw Het Klooster. Daarbij mogen maximaal vijftien bewoners aanwezig zijn. Een lijst met namen moet vantevoren worden ingeleverd bij de burgemeester. Ook wethouder Bas Kurvers neemt deel aan het ‘evenement’. Om 12 uur rijdt de gezagsdelegatie weer terug naar de Coolsingel. 

In de Tweebosbuurt wordt met scepsis gereageerd op de komst van Aboutaleb. 

Allereerst vindt men het nogal aan de late kant dat de burgemeester zijn gezicht laat zien in de buurt. Want al meer dan twee jaar geleden zette Aboutaleb zijn handtekening onder het besluit om de bewoners hun huis uit te zetten vanwege het omstreden sloopplan. 

In de tweede plaats is men sceptisch omdat het niet de bedoeling is om met Aboutaleb over dat - volgens de rechter onrechtmatige - sloopplan te praten. Maar over de leefbaarheid van de buurt. 

Grarda Pelger, een van de bewoonsters die door de rechter in het gelijk is gesteld, heeft geen hoge verwachtingen voor woensdag. “We mogen even vertellen in wat voor misère we hier leven. En dan gaan ze weer weg”, schampert de al bijna driekwart eeuw aan de Hilledijk woonachtige mevrouw Pelger. 

In de Tweebosbuurt is zelfs nog even overwogen om het bezoek van Aboutaleb te boycotten uit protest tegen de Madurodam-achtige opzet van het bezoek. Maar van die boycot heeft men toch maar afgezien. 

De pers mag niet aanwezig mag zijn bij de bijeenkomst in Het Klooster. “Het gaat om een werkbezoek waarbij pers niet is uitgenodigd. Bewoners gaan in gesprek met de burgemeester en wethouder Kurvers. Hoe naderhand een terugkoppeling wordt gegeven, is nu nog niet duidelijk”, laat de woordvoerster van de burgemeester weten. 


Foto: Gemeente Rotterdam