Dagblad010 | Vestia dreigt met huuropzegging Tweebosbuurt

Vestia dreigt met huuropzegging Tweebosbuurt

mainImage

Vestia heeft de huuropzeggingsbrief verstuurd naar de Tweebosbuurt. De woningcorporatie schrijft dat bewoners tot 15 februari kunnen reageren.  De Bewonersgroep Tweebos raadt de buurtbewoners af dit te doen.

"Dat is niet nodig! Niet tekenen", luidt het advies. "Het is de rechter die beslist wordt of het huurcontract werkelijk  ontbonden wordt. Ook dan heeft u nog altijd recht op een passende woning en verhuiskosten! De kosten voor een advocaat vallen ook erg mee. Er is zelfs een mogelijkheid tot ondersteuning bij deze kosten", mailt de bewonersgroep.

Over wat er in de brief start: "Dat is best wel lachen! Als je de brief of u wilt reageren goed leest, dan staat er namelijk als u niet reageert op deze brief, dan krijgt u een brief of u wilt reageren. Die nieuwe brief is dan van een advocaat, maar dat maakt niet echt verschil".

De bewonersgroep wijst erop dat de uiteindelijke ontbinding van het huurcontract een zaak is, waarover de rechter gaat. "Alleen de rechter kan besluiten of de huurovereenkomst wordt beëindigd. Dat is een lange weg! Daarbij zijn er zeker kansen dat het allemaal niet doorgaat. Dus, niet tekenen!"

Volgens de bewonersgroep is er meer tijd dan Vestia suggereert. "De einddatum die zij beogen om de woningen leeg te hebben is eind 2020. Dus er is nog een hoop tijd te gaan. Daarbij blijft de vraag of dit allemaal wel doorgaat. Het blijft twijfelachtig dat zo'n grote club als Vestia zoveel druk op jullie uitoefent".

Dinsdagavond, 12 februari, komt de bewonersgroep weer bijeen. Gebruikelijke tijd 19.30 uur. Speeltuinvereniging bij het Afrikaanderplein.


Door: Kees Jonker | Foto: Gemeente Rotterdam