Dagblad010 | Vreewijkers, voucher voor Carpetland

Vreewijkers, voucher voor Carpetland

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Vreewijkers, wier woning wordt gerenoveerd in opdracht van Havensteder, kunnen gebruikmaken van een bijzondere aanbieding. In plaats van het ontvangen van een zogenoemde ongeriefsvergoeding van 1000 euro als tegemoetkoming in de verhuiskosten kan men kiezen voor een voucher bij Carpetland. Huurders, die bij Carpetland (Carpetright) bijvoorbeeld een laminaatvloer willen kopen, krijgen op vertoon van de voucher een korting van twintig procent.
Onduidelijk is hoeveel huurders gebruikmaken van de aanbieding. Daarentegen is wel duidelijk dat zowat álle huurders na de renovatie een nieuwe vloerbedekking nodig hebben. Dat is een gevolg van het feit dat bij de renovatie de houten vloeren worden vervangen voor een betonnen vloer.

Actievoerder Sjaak Janse - hij schrijft de Protest Pagina Renovatie Vreewijk Verder op Facebook - vindt het merkwaardig dat Havensteder huurders doorverwijst naar Carpetland. “Van die korting van twintig procent ben ik niet echt onder de indruk. Die kan je ook krijgen zonder voucher. Het is toch van de gekke dat Havensteder huurders naar Carpetland stuurt? Want die zaak is duur. Bij Kwantum ben je veel goedkoper uit”, aldus Janse, die strijdt voor een verhoging van de verhuiskostenvergoeding tot een aanvaardbaar niveau. Volgens Janse hebben de Vreewijkse huurders recht op de vergoeding van 5993 euro. Dat is de wettelijk vastgestelde vergoeding voor huurders van wie de woning een renovatie ondergaat. Havensteder geeft die vergoeding niet, omdat de corporatie vindt dat het niet om een renovatie gaat.


Foto: Digitaal Dagblad