Dagblad010 | Vreewijker ontevreden over renovatie

Vreewijker ontevreden over renovatie

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

https://www.youtube.com/watch?v=MVVpqA7MxF8

De renovatieperikelen in Vreewijk dreigen te ontsporen. Hoe meer woningcorporatie Havensteder vordert met de peperdure opknapbeurt van de in totaal 1300 woningen, hoe meer de ontevredenheid  onder de Vreewijkers toeneemt. De 66-jarige Abdeslam Mghari mag zich ook een van de mopperaars noemen. "Er is heel veel misgegaan", zegt hij over de renovatiewerkzaamheden, die aan zijn huurwoning aan het Slag 9 zijn uitgevoerd.

Gedurende de werkzaamheden trachtte Mghari nog wel om de bouwvakkers, die in zijn woning bezig waren, uit te leggen welke zaken extra aandacht behoefden. "Maar dat waren allemaal mensen uit Oost-Europa, die geen Nederlands praten. Dus dat schoot niet op", verzucht de in Marokko geboren Mghari.

Uit arren moede overweegt hij een advocaat in te schakelen om Havensteder ertoe te bewegen om de mankementen aan zijn huurwoning alsnog te herstellen. Het liefst doet Mghari dat samen met buurtbewoners, die in hetzelfde schuitje zitten, zodat de kosten gedeeld kunnen worden. Sommige Vreewijkers noemen de handelwijze van Havensteder 'asociaal.'


Foto: Digitaal Dagblad