Dagblad010 | Weenapoint fase 3 krijgt horeca en winkels

Weenapoint fase 3 krijgt horeca en winkels

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Voor de ontwikkeling van de derde fase van de nieuwbouw van het grootschalige Weenapoint tegenover het Centraal Station in Rotterdam heeft de Maarssen Groep het Rotterdamse architectenbureau MVRDV uitgekozen. Er komt 17.000 vierkante meter kantoorruimte, een transparante commerciële kelderruimte en 200 tot 300 appartementen. Het gebouw langs het Kruisplein moet in 2002 gereed zijn. Het ontwerp voorziet in een plint met winkels en horeca met grote omlijste glaspartijen.

Het Weenapoint-complex is de afgelopen jaren gefaseerd door Maarsen Groep getransformeerd. De realisatie van de nieuwe kantoren van Nauta Dutilh en Robeco in FIRST Rotterdam werd in de eerste fase van de transformatie voltooid in 2016. De herontwikkeling van Weena 750 tot Premier Suites & Offices, de renovatie van de binnenplaats en de renovatie van het monumentale koepelgebouw volgden in 2017.

De nieuwe torens van Weenapoint fase 3 hebben 'sun cuts' op verschillende hoogten die extra zonlicht op straatniveau bieden. Een belangrijke schakel in het ontwerp is het overdekte plein dat de groene binnenplaats en de straat met elkaar verbindt.


Foto: Digitaal Dagblad