Dagblad010 | Wie lekte bod VolkerWessel aan de pers?
mainImage

Wie lekte bod VolkerWessel aan de pers?

Afbeelding is niet meer beschikbaar
2 maart 2019, 00:30 uur
Bouw & Wonen

Stephan van Baarle, fractieleider van Denk, vermoedt dat er nog veel meer lekken zijn geweest in de Schiekadeblok-affaire op het moment dat wethouder Adriaan Visser onder vuur lag. Hij heeft de tijdlijn nog eens minutieus met het vingertje nagelopen en het bevreemdt hem dat er op 30 januari 2019 meerdere nieuwsberichten gepubliceerd zijn over het miljoenenbod van VolkerWessels op datzelfde Schiekadeblok.

Van Baarle vraagt zich af hoe de media over deze informatie kon beschikken en hij als gekozen volksvertegenwoordiger niet. ‘’Naar alle waarschijnlijkheid kan het alleen zo zijn dat de gemeente en VolkerWessels afwisten van dit bod. Indien de informatie middels gemeentelijke bronnen bij de media terecht zou zijn gekomen zou het kunnen gaan om een nieuw vermeend lek.’’

De fractie van Denk realiseert zich dat het de gemeente niet slecht uitkwam dat dit miljoenenbod zo kort na de uitkomst van het Rekenkamerrapport in de openbaarheid kwam. Het had de positie van Adriaan Visser kunnen redden. Om die reden heeft hij een serie schriftelijke vragen gesteld aan de verantwoordelijke bouwwethouder Kurvers en de belangrijkste zijn: wie binnen het college was precies op de hoogte van het betreffende bod en is er met raadsleden gecommuniceerd over het betreffende bod? Hij wil binnen twee dagen antwoord.

Van Baarle vraagt niet bij welke eerdere bouwprojecten in Rotterdam VolkerWessel betrokken is geweest.

 


Foto: Digitaal Dagblad