Dagblad010 | Woonbron vroeg teveel voor huurwoning

Woonbron vroeg teveel voor huurwoning

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De in het Nieuwe Westen gelegen sociale huurwoning, die Woonbron begin maart voor een recordbedrag van bijna drie ton te koop aanbood, is in prijs verlaagd. De woningcorporatie heeft haar prijs te hoog ingezet. En heeft besloten de - onderhandelbare? - vraagprijs te verlagen tot 285.000 euro.

Het komt regelmatig voor in Rotterdam dat corporaties net vrijgekomen huurwoningen voor megaprijzen te koop aanbieden. Schaars zijn echter de voorbeelden, zoals nu dus in de Duyststraat, dat een corporatie een te hoge prijs vraagt. Om de verkoop van deze dubbele benedenwoning te versnellen heeft makelaar Corpowonen een paar leuke montagefoto’s gemaakt. Op de foto’s zie je bijvoorbeeld hoe een nu nog lege woonkamer eruit ziet als er een L-vormige zitbank en een plant in staat.

Het uitponden van sociaal bezit gaat in Rotterdam overigens onverminderd voort. Woningcorporatie Havensteder heeft vandaag een appartement aan de Schapendreef in Crooswijk op funda laten zetten. Vraagprijs is 215.000 euro. Aan de woning moet behoorlijk wat worden opgeknapt. Het keukenblok bijvoorbeeld dateert nog van de tijd, medio jaren ‘80, dat de woning werd opgeleverd. De WOZ-waarde ligt op 134.000 euro, prijspeil 2017.

 

 


Foto: Digitaal Dagblad