Dagblad010 | Zuiderziekenhuis nu complete bouwput

Zuiderziekenhuis nu complete bouwput

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De bewoners rond het monumentale Zuiderziekenhuis in Rotterdam Zuid kunnen de eerste contouren zien van de 2e fase van de nieuwe woonwijk Zuiderhof. De bouwers komen steeds dichter bij het oude ziekenhuis, dat er nu uitziet als een vervallen kazerne. Het is een complete bouwput van Dura Vermeer, maar de bedoelingen worden duidelijk. Delen van het oude ziekenhuis zijn gesloopt, maar de kern blijft gehandhaafd.

Er komt een groen opgezette nieuwbouwwijk tussen de Groene Hilledijk, Dordtsestraatweg en Valkeniersweide met 131 eengezinswoningen. In de oude gebouwen komen 30 stadswoningen, 85 loft-appartementen, het Zuider Gymnasium, werkruimtes voor ZZP-ers en publieke functies. In 2019 moet de totale nieuwe wijk zijn gerealiseerd.

De middeldure koop- en huurwoningen, die deels uitkijken op het groene gebied van de Valkeniersweide, zijn een toevoeging aan het woningaanbod op Zuid.

Het hart van Zuiderhof wordt gevormd door het historisch Zuiderziekenhuis complex. De oorspronkelijke bebouwing uit 1929-1939; het poortgebouw, het hoofdgebouw en vier vleugels zijn behouden. De rest van het complex is gesloopt.


Bewoners Groene Hilledijk kijken op bouwput


De contouren van de woningen achter het monumentale deel.


Foto: Digitaal Dagblad