Abu mon amour

25 March 2023, 22:26 uur
Columns
mainImage

Kijk, ben het vaker met Aboutaleb eens dan dat ie het weet. Alleen met FCity stond ik tegenover hem. Op basis van argumenten.

En dan ga ik nu hele rare dingen zeggen. Ik zit in de horeca wanneer ik dit schrijf. Maar dat zat Simon Carmiggelt ook altijd. 

Wie? De geheime vriend van Renate Rubinstein. Wie? Ach, vergeten schimmen uit de Amsterdamse linkse scène. Maar ze konden beiden schrijven. Kan je van die Baudet niet zeggen.

Terzijde, terug naar Aboutaleb. Als we echt een linkse, redelijke meerderheid willen hebben dan zal Aboutaleb de ring in moeten. Atje en Jesse zijn misschien leuk op een verjaardag maar we hebben zo langzamerhand weer een staatsman nodig na het geblunder van Balkenende en Rutte. Iemand die het land weer verbindt. Iemand die over de grenzen van het eigen gelijk stapt. En die een sociale agenda uitrolt tegen decennia van verwijdering tussen bevolkingsgroepen.

Het leukste vond ik die uitzending over je jaarlijkse reis naar Marokko. Menselijk kleine verhalen. Zoals Carmiggelt het deed. Een klein venster voor grote verhalen.

Afijn ik hoop dat je na je zegetocht de SP niet vergeet zoals die slang van Samson, Emile Roemer heeft geofferd bij Rutte.

Het ga je goed Abu. En je weet dat als het geweld losbarst na de val van het kabinet dat je dan de arena in moet.

Denk aan de gesprekken met je vader in de auto naar Marokko.

Enne, ik ben een fan. Ondanks dat je altijd een Hema breiboektrui als journalist aan had. Terwijl ik met de Nederlandse Esquire bezig was. 

En ik weet ook dat je moeite hebt met kritiek omdat je een trotse Marokkaan bent. Net zoals ik altijd een trotse Crooswijker ben. Je hebt niet altijd gelijk. Go With the flow. Op een gegeven moment hoef je je niet meer te verdedigen. Laat je arrogantie varen. Is een zwaktebod. Want zoals mijn vader altijd zei: gelijk is zonder neus dan kan de de wandberen van de muur vreten.

Haha, ooit is er een moment dat je live up to your expetations moet doen. Weet eigenlijk niet wat je vader daar ooit over heeft gezegd. Mijn vader trouwens wel. Bijzonder genoeg altijd in museum Boijmans. 

De volgende ramp in wensdenken.