Dagblad010 | Belangen Tweebosbuurt zijn verkwanseld

Belangen Tweebosbuurt zijn verkwanseld

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar


Heus niet iedereen in Rotterdam zou graag in de Tweebosbuurt willen wonen. Deze met de sloop van 600 woningen bedreigde wijk is de armste van Rotterdam. De straten zijn nauw. Alleen maar goedkope sociale huurwoningen. Bewoond door mensen met weinig geld. De kinderarmoede is met een op de drie het hoogst van Rotterdam.
Woningcorporatie Vestia heeft de Tweebosbuurt jarenlang slecht onderhouden. Iets wat voor een huisbaas, die sloopplannen heeft, niet vreemd is.


Sinds begin juli, al ruim twee maanden dus, is bij een groot deel van de bewoners paniek ontstaan. Vestia dreigt hen voor de rechter te slepen als ze niet oprotten. (de woningcorporatie gebruikt zelf andere bewoordingen, red). Maar waar moeten ze heen?

Van ‘hun’ huurdersraad Vestia, die DE belangenbehartiger zegt te zijn van huurders van Vestia, hoeven de boze Tweebosbuurters geen steun te verwachten. De Huurdersraad toont geen enkel verzet tegen het sloopplan in hun wijk.

Van de politieke partijen hoeven ze ook niets te verwachten. Behalve bij de SP leeft het onderwerp Tweebosbuurt niet tot nauwelijks bij gemeenteraadsleden. Ze zijn er in ieder geval moeilijk op te betrappen.


Heus niet iedereen wil graag in de Tweebosbuurt wonen. Dat komt vooral, omdat het niet aantrekkelijk is om in een wijk te wonen, waarvan de belangen door je eigen huisbaas, je eigen huurdersraad en je eigen gemeentebestuur verkwanseld worden.


In Rotterdam gebeuren regelmatig betreurenswaardige dingen bij woningcorporaties, die de helft van de woningmarkt in handen hebben. Maar wat Vestia met de Tweebosbuurt aan het doen is, slaat echt alles.
En dan te bedenken dat Schiebroek Zuid, waar nog veel meer woningen staan, iets soortgelijks staat te wachten. 


Foto: Digitaal Dagblad