Dat zal Gio toch niet zijn vergeten...?

24 April 2018, 19:31 uur
Columns
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Een blik op de ranglijst van de eredivisie zegt voldoende: Feyenoord op een soevereine vierde plaats. Hoger of lager kan niet meer. De druk is van de ketel. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst kan derhalve freewheelend aan de laatste twee wedstrijden beginnen, waarvan de eerste zondag in De Kuip: de derby tegen Sparta.

Anders ligt dat bij Sparta, dat vecht voor behoud in de eredivisie. Sparta heeft de punten zelfs hard nodig om allereerst directe degradatie te voorkomen en vervolgens in de nacompetitie het vege lijf te redden.

Nou kan ik me herinneren, dat ruim twee jaar geleden Sparta's huidige trainer Feyenoord een dienst bewees en met name Gio van Bronckhorst, die een moeizame start beleefde in De Kuip. Hij riep de hulp in van Dick Advocaat, die hem terstond enkele weken met raad en daad bijstond. En inderdaad: Gio kreeg Feyenoord weer op de rails kreeg. Dick sprak van een vriendendienst. En dat was ook zo. Een vriend in nood, die help je, zei hij.

Dat zal Gio toch niet zijn vergeten...?

En nu zit Dick in nood. Maar zal Gio...?

Ik wil er niets mee suggereren, maar...

Laten we eerlijk zijn. Feyenoord speelt toch ook liever een derby in De Kuip of op Het Kasteel dan tegen Roda JC of FC Twente, in beide gevallen vlak bij de Duitse grens. En Feyenoord heeft niets meer te winnen of te verliezen. De beker is binnen en de competitie is voorbij.

Ik wil er niets mee suggereren, maar...