De domheid van Kaag

2 April 2021, 18:37 uur
Columns
mainImage

Mevrouw Kaag is een beetje dom.

Máxima zei het al over onze Koning. En Kaag dacht en denkt de Koningin van de formatie te zijn.

Als een echte Machiavelli sprak ze de troepen toe tijdens het Ruttedebat. Ze was ‘in control’.

Dat dacht en denkt ze.

Beginnersfout.

Nog altijd maakt D66 die. Een partij die eigenlijk nooit volwassen is geworden. Leuk begonnen met een gelikt zwart wit filmpje maar eigenlijk hebben ze de gewone man en vrouw sindsdien met hun elitaire houding in de afgrond gegooid.

Als je geld hebt dan kan je je D66 veroorloven. Maar nu gaan ze ook nog Machiavelli spelen. Voor wie niet weet wie het is een korte uitleg. Machiavelli schreef het basisboek hoe iemand aan de macht kan blijven. En die regels gelden nog steeds. Toen voor de alleenheerser, nu nog steeds in het democratisch steekspel.

Kaag denkt dat ze het begrijpt. Kaag denkt dat ze Rutte bij de kloten heeft. En watje Hoekstra wil ook stoer doen op het schoolplein.

Helaas. Het zijn getemde schoothondjes voor Rutte. Ze kunnen geen kant meer op. Ze gaan tekenen bij het kruisje voor Rutte vier. Voor het landsbelang. Let maar op.

Machiavelli leert ons dat je genadeloos moet afrekenen met politieke tegenstanders als je de kans hebt. Anders word je teruggepakt. Een bokser kan je hetzelfde vertellen. Je hebt maar één kans voor een knock-out.

En dat heeft Kaag uit haar handen laten glippen. Arrogant intellectueel. Daar maakt Rutte gehakt van.

Kaag heeft haar kans gehad.

Een beetje dom.