Deugende PvdA-fractie. En wethouder Moti dan?

28 July 2018, 11:59 uur
Columns
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

In het RD krijgt de fractie van de PvdA de gelegenheid haar solidariteit te uiten met de BN’ers die het nodig vonden om hun deugdzaamheid heel openlijk te manifesteren door het opstellen van een open brief aan VVD-er Stef Blok, die kritiek heeft geuit op de voortgang van de multiculturele samenleving en de staat Suriname, die wordt bestuurd door een moordenaar en veroordeelde drugsdealer.

Ook de PvdA-fractie ondertekent die protestbrief. Kortom minister Blok deugt niet en in divers Rotterdam is alles koek en ei! Een echte eenheid vinden ze!

Merkwaardig dat nu juist deze fractie met zo’n openlijk “zie ons eens goed zijn” verklaring komt.

Ze hebben er namelijk direct na de verkiezingen op aangestuurd om de grootse groep kiezers in Rotterdam uit te sluiten. Die maken klaarblijkelijk geen deel uit van de eenheid in onze stad. En niet alleen de kiezers van Leefbaar Rotterdam ondergingen dat lot, want men bestuurt met de kleinst mogelijke meerderheid en negeerde het voorstel om af te spiegelen en zo met de grootst mogelijke meerderheid de besluiten te nemen.

Uit een uitgelekte email van de PvdA-lijsttrekker, gepubliceerd op de site van Dagblad010, blijkt de reden van dit ondemocratische uitsluiten: De PvdA wilde ondanks het verlies van 40% van haar kiezers twee wethouders leveren.

Nu is één van die wethouders het absolute voorbeeld van de goede verstandhouding binnen Rotterdam (sic), want toen hij twee dames met een kleurtje in de stadhuistuin zag, begon hij een praatje. Op zijn vraag: “wat doen jullie hier?” antwoordden ze: ‘’We werken op de fractie van Leefbaar Rotterdam.” De reactie van Moti, want over hem heb ik het, was heel verbindend, want hij siste hen toe “verraders” te zijn.

Dus als je een kleurtje hebt, kan en mag je niet voor de grootste partij van de stad werken, vond hij. De medewerksters kwamen diepverontwaardigd op kantoor terug en nadat ik hen getroost had, vertelde ik dat ze – indien gewenst – een klacht in konden dienen bij burgemeester Aboutaleb!

Dat hebben ze gedaan en die heeft zijn partijgenoot binnenkamers een schrobbering gegeven en gedwongen zijn excuses te maken!

Alzo geschiedde.

Toen de (verbindende!) wethouder met zijn gedrag uit het verleden geconfronteerd werd, schoot hij eerst in de “het viel wel mee” modus en ging daarna over op jokken. Het was heel lang geleden gebeurd in 2006 (klopt niet ,toen was Opstelten burgemeester) en hij er was eigenlijk niets gezegd; vandaar dat hij zijn excuses maakte natuurlijk!

Lekker verbinden dus die club! Aan één stuk door mensen die kanttekeningen bij de multiculturele samenleving zetten verketteren en uitschelden, maar tegelijkertijd naar buiten de passie prediken.

Eén positief geluid. Statistisch gezien zal de PvdA bij de volgende verkiezingen nog maar twee of drie zetels overhouden. Een aflopende zaak die zogenaamde sociaal-democratie in onze stad.