Dagblad010 | Engberts, woordvoerder volkshuisvesting

Engberts, woordvoerder volkshuisvesting

mainImage

Het staat natuurlijk heel links als PvdA-raadslid Co Engberts schriftelijke vragen aan burgemeester en wethouders stelt over het Patrimonium’s Hof.

Vestia wil de 103 bewoners van dit hofje op Zuid hun huis uitzetten. Dat komt omdat de corporatie het hele hof wil onderheien en er daarna dure woningen hoopt te realiseren. Voor de zittende huurders is het een drama. Want zij zijn te arm om de huur te betalen van de woningen, die Vestia er na transformatie gaat opleveren. 

Een prima onderwerp om vragen over te stellen moet Engberts gedacht hebben. Zijn partij, wier geloofwaardigheid behoorlijk is afgenomen sinds de PvdA met de sloop van de Tweebosbuurt instemde, mag best wat extra betrokkenheid tonen bij het lot van met huisuitzetting bedreigde huurders. 

Engberts heeft elf vragen opgeschreven. De een wat meer to the point dan de ander. Zijn laatste vraag - Engberts geeft toe dat ‘t beter had gekund - valt op: “Is het college bereid om er voor te zorgen dat de bewoners die naar hun wijk willen terugkeren, dat ook mogelijk gemaakt kan worden”. 

Opvallend.

PvdA’er Engberts loopt er nu al op vooruit dat de bewoners van het Patrimonium’s Hof hun huis zullen verlaten. En niet zullen terugkeren naar hun eigen woning.  Maar elders in Bloemhof voor een woning in aanmerking moeten komen. 

De in allerijl opgerichte bewonerscommissie zal dat niet als een steuntje in de rug ervaren. Zij willen juist dat het huidige plan van tafel gaat en dat Vestia een plan maakt dat wel rekening houdt met de huurders. 

De PvdA had dus betere sier in het Patrimonium’s Hof kunnen maken als Engberts in zijn elf vragen onverkort stelling had genomen tégen het plan van Vestia. Het zoveelste alles behalve sociale ‘verbeterproject’ van Vestia-directeur Arjan Schakenbos.  

PS 
Andere, nóg rechtsere partijen zoals GroenLinks, D’66, CDA, VVD en Leefbaar Rotterdam maken zich in het geheel niet druk over wat de bewoners van het Patrimonium’s Hof te wachten staat. 

Zie ook
Co Engberts, woordvoerder volkshuisvesting (1)