Dagblad010 | Hartelijk gelachen om het Timmerfilmpje

Hartelijk gelachen om het Timmerfilmpje

mainImage

Toen ik ‘t voor het eerst zag, moest ik hartelijk lachen om het filmpje van de SP waarin Frans Timmermans wordt gepersifleerd. Satire is vrij nieuw in de politiek en als ijdeltuit no. 1 op de hak genomen wordt is dat extra leuk.

Niets menselijks is mij vreemd, want ook de wanhoop van de SP die uit het op de markt brengen van dit filmpje blijkt, geeft mij veel plezier. Ik heb nogal slechte ervaringen met de kameraden. Bijna net zo slecht als met mijn oud partijgenoten van de PvdA (jeugdzonde, maar ik ben ondertussen 100% genezen).

Mijn aanvankelijke glimlach is in de loop der dagen veranderd in een grimas, want wat schetst mijn verbazing? De linkse kerk valt over elkaar heen om de Timmerfrans-persiflage te veroordelen. Zelfs binnen de SP zijn de meningen verdeeld en het is in die sekte niet gebruikelijk met ruzie naar buiten te komen.

Nu ben ik waarschijnlijk gefrustreerd, omdat Leefbaar Rotterdam de enige partij zijn die zijn fractievoorzitter door geweld heeft verloren, maar de mensen en partijen die nu verontwaardigd zijn, hebben  destijds volop meegedaan aan de demonisering van Pim Fortuyn.

Hebben ze verontwaardigd gereageerd toen alle registers werden opengetrokken en hem zelfs aids werd toegewenst; toen hij met Hitler, Himmler etc. werd vergeleken?
Nee, ze hebben het glimlachend aangekeken en zich verdrongen om ook een duit in het zakje te kunnen doen.

Soms denk ik wel eens dat ik de enige ben met een geheugen, want wat een stelletje hypocrieten! Nu protesteren tegen dat grappige filmpje, maar 18 jaar geleden volop meehuilen met de wolven in het linkse bos. Achteraf zeggen dat Fortuyn gelijk heeft gehad, maar toen vol op het orgel.

Gelukkig hebben we Youtube:

Het filmpje over Hans Brusselmans

De PvdA prominenten, die Fortuyn belasterden, maar die hem als het gevaar geweken is gelijk geven

Een samenvatting van de schofterige beschuldigingen. Let ook eens op de latere carrières van de lasteraars: het loonde!


Ik vergeef en vergeet het nooit!