Het pesten van ouderen houdt aan in Rotterdam

2 March 2023, 18:18 uur
Columns
mainImage

Het pesten van ouderen en MKB-ers in Rotterdam gaat onvermoeibaar door. Soms is het bij de beesten af.

In dat verband heb ik een nieuwtje voor u: tramlijn 4 en lijn 8 zijn niet meer welkom op de Nieuwe Binnenweg.

Als dit voornemen vier jaar geleden met een linkse coalitie in de lucht zou hebben gehangen, zou ik het ook niet hebben begrepen, maar dan was het me in elk geval duidelijk geweest wie zoiets onfatsoenlijks zou kunnen verzinnen: de groene verkeerswethouder Bokhove.

Maar nu – anno 2023 - hebben we in Rotterdam een - over het algemeen - rechts college en doet een VVD-er ‘verkeer’. Dan zou je toch verwachten dat zo’n krankzinnig idee bij het ontstaan al niet serieus zou worden genomen.

Vraagjes.

Zou de invloed van de voormalige verkeerswethouder Bokhove (GroenLinks) op de achtergebleven ambtenaren nog zó groot zijn? Of zou de nieuwe VVD-verkeerswethouder Karremans toch die linkse VVD-er zijn, die eigenlijk net zo goed ook een woke D66-er had kunnen zijn? En wat gaan Leefbaar en Denk, die de belangen van de winkeliers wel hoog in het vandaal hebben, eigenlijk ondernemen om dit belachelijk voornemen de kop in te drukken?

Weet u nog hoe het centrum van Rotterdam op onbeschofte wijze in de filestank werd gezet door GroenLinks? Weet u nog hoe de winkeliers steen en been klaagden toen de GroenLinks-mevrouw een van haar straathobby-experimentjes uitvoerde?

Ergens in het besliscircuit heeft ze waarschijnlijk een vriendje achter de hand gehouden om de ouderen te blijven pesten.

Die ouderen zijn namelijk van lijn 4 en lijn 8 afhankelijk en niet bij machte om honderden meters te lopen voor God-weet-waar de nieuwe halte als men gaat omleiden. Judith Bokhove had daar schijt aan. Dat weten we. Karremans toch niet?

Als het om ouderen gaat, viert egoïsme bij beslissers hoogtij.

 

Hennie van Schaik is nummer 3 op de lijst van 50Plus Zuid Holland.