Dagblad010 | Joodse tenen niet zo lang als licht getinte tenen

Joodse tenen niet zo lang als licht getinte tenen

mainImage

Nu de mijns inziens hypocriete hetze tegen Thierry Baudet geluwd is, ga ik toch weer even in die vlek wrijven. Niet door te refereren aan al mijn praktijkervaring met ‘licht getinte’ (mag wel) Nederlanders - die zijn schrikbarend - maar door twintig jaar terug te gaan. Even één gevalletje eruit pikken; even casuïstiek.

Door een plotseling sterfgeval was ik genoodzaakt mijn zeiltocht te onderbreken en vanuit Kroatië naar huis te reizen. Na een helletocht kwam ik in München waar de trein naar Amsterdam klaarstond. Zonder kaartje stapte ik in en bemerkte tot mijn verbazing dat er veel licht getinte Nederlanders waren. “Op weg terug van vakantie? Op bezoek geweest in Beieren”? In de trein zaten ook heel veel Duitse jongeren op weg naar de meest drugs gerelateerde stad van Europa.

Ik had uiteraard geen slaapplek en zwierf door de trein om toch nog ergens een plek te vinden (kaartje bij conductrice tot Kleef). In een gang werd ik aangeklampt door een Duits meisje, dat me vroeg om mijn gezelschap. Ze werd aan één stuk door lastig gevallen en nu leek het alsof ze met haar “Vati” reisde, maakte ze me duidelijk. Uiteraard stemde ik in.

Vlak voor de wagon met de slaapplekken lagen waszakken met vuile was, waar we op gingen zitten. Zelfs daar werd ze aangesproken, maar een blik mijnerzijds deed wonderen. Verder bemerkte ik aan gesprekken van Duitse jongeren en de ervaring van mijn onverwachte reisgenote dat ze werden benaderd door dealers, die allemaal adressen in 020 wisten om goede en goedkope dope te kopen.  Ook overnachten was geen enkele probleem: ‘Schlafen billig.’

In Nederland mochten we van een engel (een meelevende conductrice) gebruik maken van een lege slaapwagon om even een uurtje de ogen te sluiten. Op het perron in Utrecht namen we afscheid. Zij stapte uit om de volgende reguliere trein naar 020 te nemen. Later begreep ik pas het bizarre van de situatie, dat een alleen reizend meisje een wildvreemde man om hulp vraagt. Zal wel door mijn grijze haren gekomen zijn.

In ons land zijn groepen die om de haverklap discriminatie roepen en zo de discussie over gedrag onmogelijk maken. Ze zijn zelfs geïnstitutionaliseerd in het linkse RADAR (43 medewerkers!).

Ik heb die onbenullen ooit gewezen op passages in de Koran, waar Joden worden vergeleken met varkens, apen en ezels. Waarin Joden wordt verweten woekerwinsten te maken, waarin vriendschap en omgang met Joden wordt verboden en ze door Allah zijn vervloekt. Ik kan bladzijden lang citeren. *

De koene ridders die tegen flinke beloning discriminatie bestrijden hebben er nimmer een probleem mee gehad, net zoals ze tot vijf jaar geleden Zwarte Piet gewoon met rust lieten.

Ik kom tot mijn ontboezeming omdat ik op Dumpert onderstaande filmpje zag.

https://www.dumpert.nl/item/7839579_07f848bf

Raar dat de discriminatie KGB (Stasi mag ook) hier geen probleem mee heeft en het niet heeft opgemerkt? Zouden ze met hun 43’en hebben zitten slapen of komen ze alleen in actie als er Marokkaanse kat had gestaan?

Kan natuurlijk ook zijn dat Joodse tenen niet zo lang zijn als licht getinte tenen.

 

*Als bron heb ik het woordenregister van de Koranvertaling van prof. dr. J.H. Kramers. Kijk onder: Joden