mainImage

Killing me wokely

4 juni 2022, 13:56 uur
Columns

Ben een oude witte man. Vroeger was ik blank. Over de benamingen van zwarten zal ik zwijgen. Veertig jaar geleden. En geloof me ik heb er wat voorbij zien komen. 

Ook ik dacht wat is dat voor onzin over zwarte piet. Volkomen terecht. Een traditie geboren uit noodzaak. Er waren geen Moren meer in het gevolg van Sinterklaas. Maar daarom niet minder racistisch.

Want dat speelt nog steeds. Racisme is van alle tijden. Alleen wij westerlingen hebben er een industrie van gemaakt. Maximaliseren van de winst. Stapelen van mensen op een schip. Doen we al eeuwen. Sterker we doen het nog met bij elke bewoner van Nederland. 

Werken kreng. En dan denkt iedereen dat ie er rijk mee wordt.

Je kan je huisdier een behoorlijke maaltijd voorschotelen in je hoge hypotheek doorzonwoning. Verder ben je een nieuwe slaaf. Van vermogende mensen. Daar wordt het door de brievenbus met een kruiwagen binnen gegooid.

Blijf vooral VVD stemmen of PVV of D66. Heel veilig. Die houden die buitenlanders buiten de deur. Want die vreten je eten op.

Tja, de enigen die je vreten opeten zijn de mensen met vermogen. Steeds rijker zonder ene fuck te doen.

Het lijken wel Bulgaarse uitkeringstrekkers. Alleen in verhouding ging dat om peanuts. Kijk, mensen, waarom is wonen zo duur? Is een grondrecht. Uitgewoond door de marktwerking.

Wie vult z’n zakken?

Zwarte Piet?

En met woke hebben we een wake up call gehad maar nu weer gewoon aan de slag. Voor de mensen die het nodig hebben. Met de bagage die we nu hebben.