Dagblad010 | Leve Corona

Leve Corona

mainImage

Het is feest in de stad! Nog niet gemerkt? Loop eens een rondje. Niet te hard, is slecht voor je hart en je verspreidt dan teveel aerosols. En dat kan niet. Anders wordt Maurice de Hond boos.

Wist trouwens niet dat hij hier ook al verstand van had. Ooit verzon onze Maurice het ultieme onderwijssysteem met tablets. Nooit meer iets van gehoord. Misschien kan Maurice hier een voorbeeld aan nemen en toetje la bas doen.

Terug naar het feest in de stad. Al bij de terrassen geweest bij de Binnenweg? Geweldig je wandelt van de Caraïben tot aan Ibiza. Dat hebben we toch niet kunnen dromen dat een parkeerplaats zoveel plezier kan geven? Zeg eerlijk waarom heeft die snobvereniging Boulevard zolang de lol op de Heemraadssingel kunnen tegenhouden?

Maar overal leeft de stad op. Vooral op de parkeerplaats. Daarom ben ik zo dol op Judith. Bokhove. Wethouder. Aangevallen door de mastodonten van de automotive. Het is als zwarte piet gasten. Het is er al niet meer, maar je hebt het nog niet door.

Terug naar Judith. Corona geeft haar gelijk. De auto neemt teveel plaats in. Het is niet nodig rondjes te rijden in je patserbak. Het is niet meer nodig om Rotterdam als doorgaande route te nemen.

En kom op. Bij winkels kan je gewoon binnen vijf minuten je bestelling ophalen en daarna je auto de rest van week nutteloos voor je carport in Barendrecht zetten.

Alleen Judith, mag ik alsjeblieft niet meer geconfronteerd worden met die slechte slogans op je plantenbakken? En ook het design er van. Kom op Judith dat kan en moet beter.

Ik hoop dat dit permanent wordt. Het feest in de stad. Het leukste vind ik nog dat geen enkel megaproject dit voor elkaar heeft gekregen. Echt, denken jullie echt dat de pooierarchitectuur van de Zalmhaventoren dit voor de stad betekent?

Nee, gewoon een paar echte Rotterdammers met een kleurtje laten de stad swingen. Op een paar pallets en een terrasje op een parkeerplaats.

Dit is Rotterdam. Nog altijd de mensen!