Dagblad010 | Mevrouw Pelger ontvangt PvdA’er Engberts 
mainImage

Mevrouw Pelger ontvangt PvdA’er Engberts 

1 juli 2020, 00:02 uur
Columns

Het meest verrassende nieuws van vorige week heeft de krant niet gehaald: PvdA-fractievoorzitter Co Engberts is op bezoek geweest bij Grarda Pelger! 

In haar in prima staat verkerende bovenwoning aan de Hilledijk werd Engberts welkom geheten door mevrouw Pelger, een van de taaiste tegenstanders van het ook door de PvdA goedgekeurde sloopplan van de Tweebosbuurt. Haar gastvrijheid was verrassend. Want mevrouw Pelger heeft schoon genoeg van de PvdA sinds wethouder Moti in februari in Nieuwsuur een heleboel lariekoek verkondigde over de zogenaamde voordelen van de sloop van de Tweebosbuurt. Zou in het algemeen belang zijn, aldus Moti. Pelger verkondigde daarop nooit meer met een PvdA’er in een talkshow op tv te willen zitten. 

Maar op verzoek van buurtgenoot Ahmed Abdillahi, die Engberts had ‘gecharterd’ om maar weer eens naar de Tweebosbuurt te komen, besloot ze de volkshuisvestingsspecialist van de PvdA toch te ontvangen. Hij kon derhalve zelf waarnemen in wat voor dringend te slopen (?), op instorten staande (?) bouwval mevrouw Pelger het inmiddels al driekwart eeuw, tot groot genoegen, volhoudt. Voor een kop koffie was geen tijd. Maar de PvdA’er kon zijn ogen goed de kost geven. 

Veel profijt heeft mevrouw Pelger overigens niet gehad van Engberts’ visite. 

Drie dagen later - in de gemeenteraadsvergadering van 25 juni - bleek dat de PvdA’er er geen enkele moeite mee heeft gehad dat burgemeester Aboutaleb de Tweebosbuurt begin juni schreef dat ‘het op de lange baan schuiven van de sloop geen optie is’. Dat terwijl het Haagse gerechtshof daarover in eerste instantie aan zet is. 

Bovendien vond Engberts het flauw van SP en Nida om zoveel heisa te maken over dat ene zinnetje van de burgemeester. Want, zo betoogde Engberts, er zijn nog heel veel andere zinnen in heel veel andere brieven over de Tweebosbuurt geschreven. Daarin heeft de PvdA-voorman inderdaad groot gelijk. Er is al veel meer flauwekul over de Tweebosbuurt geschreven. Door Vestia, door de gemeente, door de Huurdersraad Vestia. 

Of Engberts voor de laatste keer op bezoek is geweest bij mevrouw Pelger? Of er nog zo’n verrassende visite aan zit te komen? Dat is niet te voorspellen. Wel is te voorspellen dat zo’n bezoek de Tweebosbuurt niets oplevert. Want van de PvdA hoeven de Tweebossers niets te verwachten.