NRC ziet Artikel 1 over het hoofd.

26 March 2018, 19:13 uur
Columns
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

In een artikel in de NRC, dat is bedoeld om het Forum voor Democratie van Thierry Baudet te beschadigen, blijkt uit het naschrift dat dit dagblad er helemaal niets van begrijpt. Artikel 1 van de Grondwet wordt namelijk met voeten getreden en dat vindt men klaarblijkelijk heel gewoon.

In genoemd artikel worden bronnen geciteerd, die lid zijn of waren van het FvD. Onder het artikel staat iets belangwekkends. Voor dit artikel sprak de NRC met bijna twintig (voormalige) prominente FvD-leden. De meesten wilden niet met naam worden genoemd om geen problemen te krijgen met hun werkgever, of omdat ze nog betrokken zijn bij de partij.

Holala, leden van het FvD mogen van hun werkgevers geen politieke mening hebben?
Dan zal ik even laten zien waar ze beschermd worden: In de Grondwet! Artikel 1

Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan. Het staat er echt. Discriminatie op politieke gezindheid is niet toegestaan.

Zou de NRC ook niet gereageerd hebben als de leden van FvD zouden hebben gezegd: We vertellen onze seksuele geaardheid niet uit angst etc? Of we zeggen niet dat we hindoestaans zijn, want ……..?

Ik denk eerlijk gezegd, dat ze het bij de NRC precies begrijpen waar het over gaat, maar vanuit hun politiek correcte visie gewoon de schouders ophalen.

Enkele jaren geleden werd in opdracht van Leefbaar Rotterdam een politiek rapport geschreven over het opheffen van de in onze ogen nutteloze provinciale staten. Het uitwerken werd geleid door prof. André Krouwel van de VU. Toen het rapport uitkwam miste ik de naam van één van de auteurs op het schutblad. Toen ik ernaar vroeg antwoordde Krouwel (PvdA): ”Ik ben bekend, maar mijn assistente wil nog meer opdrachten krijgen en met je naam op een rapport van LR kan je die vergeten!”

Een goede politieke vriend probeerde na zijn ontslag als wethouder een baan te bemachtigen. Zestig keer heeft hij gesolliciteerd, zelfs ver beneden zijn ervarings- en opleidingsniveau en zestig keer drong hij door tot de laatste drie (‘weet je wie laatst bij me solliciteerde?’) Hij werd niet aangenomen. Pas na ingrijpen vanuit Den Haag kreeg hij uiteindelijk zijn dik verdiende baan.

Prof Paul Cliteur, getuige in ‘het minder, minder proces tegen Wilders’ zei nadat hij geconfronteerd was met het feit dat hij bijna als enige voor Wilders getuigde:” Ik durf te getuigen, omdat ik bijna gepensioneerd ben!”

Oud-PVV’ers kunnen het verder wel vergeten. Uiteindelijk belanden ze in de bijstand. Daarom vertellen we bij Leefbaar nieuwe raadsleden altijd om een baangarantie te vragen, want ook hierin hebben we heel slechte ervaringen.

Er is dus wel degelijk discriminatie in ons land: Politiek correcte discriminatie.