Dagblad010 | Scooterterreur
mainImage

Scooterterreur

8 september 2020, 22:44 uur
Columns

Ah, wie kent niet de scène uit Roman Holiday met Gregory Peck en Audrey Hepburn op de scooter door Rome? Waarschijnlijk niemand want die zijn dood want het is een film uit 1953. Maar toen wilde iedereen een scooter. Daarna nog even een Kreidler, Zundapp of in mijn geval een Yamaha. Laag stuur dat dan weer wel.

Nu weet ik niet of ik verder mag gaan want misschien wordt Ome Ronald Sørensen boos omdat ik weer een compliment ga geven aan de broer van Benvenito. Hennie. Onvermoeibare strijder. Toeval wil dat ik van de sokken ben gereden op de Binnenweg door een partij scooters. Inderdaad weer onder verkeerswethouder Tante Judith. Maar het ligt niet aan haar. Ze probeert nieuw beleid te voeren maar de VVD rijdt haar in de wielen. Woordspeling. Die partij is slim bezig maar niet echt collegiaal. Ach koekie van eigen deeg toen GL het links verbond opblies.

Terug naar nu. Nadat ik van de sokken ben gereden moest een vrouw met hoofddoek een sprong opzij doen. Ze werd weggetoeterd. Toen sprong een witte medewerkster van Rotown haar te hulp en zij vertelde tegen de scootergang dat het niet zo hoorde.

Afijn ze werd de kanker gescholden. En bedreigd. En wie zat daar? Hennie. Hij was er gewoon. Ondersteunde alle mensen daar. Stelde iedereen gerust. En was al bezig met een oplossing. Vervolgens zei ie: hé kan jij niet ff een leuk stukkie schrijven? Bij deze. Met liefde.

Waarom ik dit expliciet met uiterlijk vertel is dat het allang niet meer gaat over waar je vandaan komt. We komen allemaal uit Rotterdam.

Maar waar het wel om gaat.

Dit bestuur is de greep op de stad aan het verliezen. Er wordt door witte Mercedessen hard door rood gereden. De straat is voor mensen waar gezinnen niet bij willen horen. Het gaat niet om Marokkanen, het gaat om aso versus sociaal. En Abu moet nu de straat terugnemen. Ondanks dat gezeik van D66. Je vraagt je af of ze weleens buiten komen. Ja in die leuke hipstertent in de wijk die ze weer hebben ontvolkt van echte Rotterdammers. Want voorstanders van de Woonvisie.

Dus Abu. Waarschijnlijk weet je het al. Maar grijp in en laat dat college van je maar lullen.