Stiekemheid troef rond de Tweebosbuurt

12 November 2018, 17:58 uur
Columns
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De gemeenteraadscommissie bouwen en wonen praat woensdagavond achter gesloten deuren met woningcorporatie Vestia en de Huurdersraad Vestia over de sloop van de Tweebosbuurt. 

Commissievoorzitter Ellen Verkoelen vertelde eind oktober nog dat pers en overige belangstellenden wel langs mochten komen. Maar van die gastvrijheid is kennelijk geen sprake meer. Voor de buitenstaander is het allemaal moeilijk te begrijpen. Lijkt net alsof ze wat te verbergen hebben. Je mag het gerust een tikkeltje vreemd noemen dat de Huurdersraad Vestia wel is uitgenodigd in zaal 7. 

Vreemd omdat de Huurdersraad, die de zogenaamde belangenbehartiger van de Vestia-huurders is, door de bewoners van de Tweebosbuurt wordt beschouwd als een achterbakse club mensen, die in het geniep de sloop van de Tweebosbuurt goedkeurt, zonder de bewoners daarover te raadplegen. 

Nog merkwaardiger is het dat die bewoners daarin een medestander vinden in de persoon van... Ellen Verkoelen zelf! Want, zo vindt zij: “Bij deze huurdersraad van Vestia kan de vraag gesteld worden welke belangen die huurdersraad eigenlijk vertegenwoordigt; een belangenbehartiger van Vestia waarvoor geldt dat de slager zijn eigen vlees keurt!”

Trieste boel. Woensdagavond ontvangt de gemeenteraadscommissie een paar mensen, waar de commissievoorzitter zelf van vindt dat ze niet representatief voor de Tweebosbuurt zijn. En de mensen, over wier lot wordt gesproken (lees: de bewoners van de Tweebosbuurt) mogen daar niet bij zijn. Niet erg vertrouwenwekkend allemaal. 

Op zich wel logisch dat de raadscommissie geen pers bij dat gesprek wil hebben. Want bij dit soort beschamende aangelegenheden kan je beter geen pottenkijkers hebben. 

Oh ja, nog zoiets. Voor Vestia zelf komt het (ook) wel goed uit dat er geen pers bij mag zijn in zaal 7. Want de woningcorporatie heeft een tijdje terug al besloten - eveneens in strijd met eerdere beloften - om de media niet meer te woord te staan over de sloop van die zeshonderd woningen in de Tweebosbuurt. 

Dat belooft wat voor de toekomst. Als Vestia bekendmaakt wanneer bijvoorbeeld Schiebroek Zuid gaat gebeuren...