Dagblad010 | We gaan De Teil in
mainImage

We gaan De Teil in

30 april 2021, 21:25 uur
Columns, IJsselmondeNieuws

De teerling is geworpen. Deloitte zegt dat het goed is dus wij met z’n allen doneren binnenkort 40 miljoen euro aan Feyenoord. Hoewel om precies te zijn aan het nieuwe stadion: De Teil.

Want de Kuip blijft gewoon staan, gelukkig. Als bierbrouwerij. Ook leuk. Proost en ‘give me another one!

Na de handtekening van Mark Koevermans en het rapport van Deloitte is er niemand meer die het kan tegenhouden. Zo realistisch ben ik ook wel. De coalitie gelooft heilig in een papieren werkelijkheid.

Maar als je goed leest, is er nog steeds nauwelijks dekking van externe financiers. En heel stiekem is de vaste bijdrage voor de sportclub Feyenoord verhoogd naar 25 miljoen per jaar. Geïndexeerd. Wat betekent dat we ieder jaar meer gaan betalen want voorlopig is de gemeente nog altijd grootaandeelhouder.

Niet gevreesd mensen. We waren ook bij het Warmtebedrijf opeens alleenaandeelhouder toen Shell en consorten zich terugtrokken. En wat een bron van inkomsten is dat geworden voor onze minima die uit hun huis moeten.

Daar gaan de Enecogelden…

Want Feyenoord is absoluut een ‘safe bet’. Jarenlang een goede betrouwbare structuur. Aan en verkopen waar Dubai de hik van krijgt. Zuinig op talent. Altijd de beste ploeg van Europa op het veld. Petje af! En dat blijft zo natuurlijk. We weten niet beter dan dat het altijd zo is geweest na Ut Arad in 1970.

Revolverend. Zo zal de investering van ons wel gaan heten. Het nieuwe toverwoord. Dat betekent dat je geld terugkrijgt. Verzonnen door politici en ambtenaren die van hun leven nog nooit geïnvesteerd hebben. Want dan zou je kunnen weten dat je altijd investeert met het risico dat je alles kwijtraakt.

Goed, nogmaals de teerling is geworpen. We gaan als makke schapen De Teil in. Hopelijk wel zoals vroeger alleen op vrijdag. En anders het badhuis.